fbpx

Maatilan sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdoksessa avainasemassa on hyvä suunnittelu, jolla mahdollistetaan yrityksen siirtyminen uudelle omistajalle elinkelpoisena ja kilpailukykyisenä. Asiantuntijamme ottavat suunnittelussa huomioon parhaan ratkaisun luopujan, jatkajan ja yrityksen kannalta eri vaihtoehtojen perusteella. Kaikki vaihdokset ovat erilaisia, eikä naapurin toteutusmalli välttämättä ole paras omassa tilanteessa.

Asiantuntijamme osaavat neuvoa sukupolvenvaihdokseen liittyvissä verotus-, eläke-, kehittämis- ja rahoituskysymyksissä sekä maatilan tai yrityksen kauppahinnan määrityksessä. Meiltä saat myös apua talouslaskelmien laadintaan niin sukupolvenvaihdoksessa kuin investoinneissa, sekä avun tilan jatkamiseen taloushallinnon sekä tuotannon saralla.

Sukupolvenvaihdokseen liittyy usein monien ihmisten tulevaisuus, joten valmistautumiseen ja toteutukseen kannattaa aina käyttää asiantuntija-apua.

 

Sukupolvenvaihdoksen jälkeen

Aloittava yrittäjä on monen uuden asian edessä. Tämän suuren asian edessä on monta kysymystä ja seikkaa, joita ei välttämättä osannut edes ajatella. Näissä kysymyksissä asiantuntijamme osaavat auttaa juuri sinun maatilasi lähtökohdat huomioon ottaen.

On myös hyvä varmistaa, että luopuvan ja aloittavan yrittäjän juridiset asiakirjat, kuten testamentti, edunvalvontavaltakirja ja avioehto, ovat ajan tasalla. Lakiasiantuntijamme avulla saat hoidettua tarvittavat asiakirjat kuntoon maatalouden asiat huomioon ottaen.

Scroll to Top