fbpx

Mistä huolestua?

Maatilan raha-asioiden hallinta voi olla haasteellista kannattavallakin tilalla. Mutta mistä maatilan talouden hallinnassa kannattaa huolestua? Miten tunnistaa ongelmat ja kuinka ennakoidaan talouden pitoa? Koska kannattaa pyytää apua tai mistä sitä voi saada? Maatilan talouden hallinnan tunnusmerkkejä käyvät läpi Wikli Groupin toimitusjohtaja Johannes Ahlholm sekä taloushallinnon asiantuntija KLT Margit Riuttamäki.
Otetaan maatilan talous hallintaan ajoissa! 
 

 

Maatalous on muuttumisen murroksessa, miten maatalous sopeutuu kannattavasti tuleviin politiikan ja markkinoiden muutoksiin? Kuluttajatottumukset muuttuvat, tilakoko ja sen myötä riskit kasvavat, tuotteiden hinnat vaihtelevat..  

Maksuvalmiuden ongelmat ovat hyvä havaita ja niihin tulee reagoida ajoissa. Ongelmat tulevat yleensä hiipimällä, jolloin niitä voi olla vaikea huomata. Ongelmia on moninaisia; tuotannollisia, taloudellisia sekä henkisiä että fyysisiä. Jokainen näistä osa-alueista vaikuttaa toisiinsa. 

Mitkä ovat ongelmien ensimmäiset merkit? Mikä johtaa ongelmatilanteeseen? Kun ongelmat on havaittu, mistä aloitetaan ja mitä konkreettisesti tehdään? Näihin vastaukset saat katsomalla yläpuolella olevan noin tunnin mittaisen webinaarin Mistä huolestua?  -tallenteen.

 

Maatila sijoittajana

Sijoittamisesta on monia hyötyjä maatilan toiminnassa, arjen apuna, kassanhallinnassa ja sukupolvenvaihdoksessa. Yritystoiminnassa kannattavuus on A ja O; sillä saadaan tilan toiminta jatkuvaksi. Maatila sijoittajana -webinaarissa tarkastellaan tarkemmin sijoittamisen hyötyjä viljelijän näkökulmasta. Tarkastelussa on myös millaisia sijoitusmahdollisuuksia on, miten niihin kannattaa sijoittaa ja miten sijoituksia tulee käyttää. 

Puhujina talousasiantuntija Raimo Ahokas sekä liiketoimintajohtaja Suvi Rajala, jotka kertovat näkemyksiä ja syitä sijoittamiseen maanviljelijän näkökulmasta. Katso tallenne alta!

Webinaaritallenne: Maatila sijoittajana -webinaari

Kaikki webinaaritallenteet

Scroll to Top